För att kunna läsa din e-post hos oss på Storstadens IT kan du antingen använda webmailen via länken i huvudmenyn eller använda ett e-postprogram på din dator som Microsoft Outlook eller Windows Mail.

Vi rekommenderar att du vanligtvis använder ett e-postprogram då de är lite mer kraftfulla vad gäller sortering av e-post och sökning efter gammal e-post. Sedan kan du använda webmailen som ett komplement när du inte har din egen dator tillgänglig.

Vanliga frågor och svar

Jag kan inte skicka e-post?

Internetleverantörerna spärrar vanligtvis användandet av andra utgående e-postservrar än deras egna i sina nätverk. Detta för att förhindra SPAM.

Kontakta din Internetleverantör för att få veta vilken utgående e-post du ska använda. Nedan listar vi några av de största leverantörernas.

Bahnhof smtp.bahnhof.se
Bredbandsbolaget smtp.bredband.net
Comhem mailout.comhem.se
Tele2 smtp.tele2.se
Telenor smtp.telenor.se
Telia smtprelay1.telia.com

Hur ställer jag in autosvar på e-posten?

När du inte har möjlighet att läsa din e-post, t.ex. under semestern, kan du lägga in ett automatiskt svar till de som skickar e-post till dig. För att ställa in Autosvar startar du din webbläsare och surfar in på din POP3-server med en säker anslutning (https), t.ex. https://mailserver4.storstadensit.se. Vilken som är din POP3-server kan du se på dokumentet med dina kontouppgifter som skickats till dig vid beställningen. Du kan också se under kontoinställningarna i ditt e-postprogram.

Logga in med ditt användarnamn och lösenord. Klicka på länken "Vacation Auto-reply" och fyll i rubrik och meddelande för autosvaret. Klicka på "Enable vacation" för att starta autosvaret. För att koppla ur autosvaret loggar du in på samma sätt fast klicka på "Disable vacation" istället.

Hur byter jag lösenord på e-postkontot?

Det gör du via kontrollpanelen. Klicka på länken Kontrollpanelen i huvudmenyn ovan och logga in med ditt webbkonto. Under fliken E-post i kontrollpanelen väljer du "Redigera" på det konto du vill ändra. Ange nytt lösenord och klicka på "Spara".