När du har beställt din domän och vill publicera din hemsida måste du beställa webbhotell. På supportwebben får du hjälp med de vanligaste frågorna som gäller din tjänst hos Storstadens IT.

Internetaccess

För att du skall kunna utnyttja dina tjänster hos Storstadens IT måste du ha tillgång till Internet. Om du har problem att komma åt dina tjänster och inte kommer åt några sidor på Internet är det med största sannolikhet din Internetaccess som det är något fel på. Kontakta då din Internetleverantör för mer information.

Vad får jag hjälp med?

I webbhotellstjänsten ingår support på frågor gällande teknisk support och registryfrågor. Vi kan även hjälpa er med

  • Design och webbutveckling
  • Support gällande program.

men det ingår inte i priset för webbhotellet.

Bygga en hemsida

På Internet finns mängder av sidor som förklarar hur man bygger hemsidor. Det finns information för alla nivåer av utvecklare. Ett bra ställe att börja leta på är i någon av de olika katalogtjänsterna på Internet t.ex. Google.

Du kan även anlita oss på Storstadens IT att bygga din hemsida. Välkommen att höra av dig för en förutsättningslös diskussion om de möjligheter som finns.

Publicera hemsidan

När du ska publicera din hemsida gör du det via antingen FTP eller FrontPage. Ett program som är enkelt och gratis att använda är FileZilla. Det kan du ladda ner på http://filezilla-project.org/. De är tre saker som är viktiga att ange då man skall publicera sin hemsida

  • FTP-adress
  • Användarnamn
  • Lösenord

Dessa uppgifter är med i det brev eller fax med konfigurationsuppgifter som du får när du tecknar tjänsten hos Storstadens IT. Har du förlagt dessa uppgifter kan du skicka ett mail till info@storstadensit.se.